ARTIKEL BOMBASTIK

Friday, September 4, 2009

Mulut SPR berhantu ?


Adakah keputusan SPR(baca : UMNO) "berhantu"? Setiap kali apabila SPR kata tiada pilihanraya, akan berlakulah kematian.Dulu apabila SPR putus tiada kekosongan bagi DUN Perak yang mana keluar ADUNnya dari Pakatan Rakyat tiba-tiba MP Bukit Gantang meninggal dunia.


Begitu juga apabila UMNO tidak letak calonnya di PRK Penanti, mati pula ADUM Manek Urai. Terpaksalah UMNO masuk PRK.


Terbaru, selang sehari DUN Kota Seputeh diisytiharkan kekal dalam BN dan tiada PRK baru oleh SPR, tiba-tiba ADUN Bagan Pinang Negeri Sembilan pula mati.


Nampaknya setiap kali SPR isytihar tiada PRK atau UMNO umum tidak sertai PRK, bermakna akan berlaku satu kematian samada ADUN atau MP.


Maaf! Itu bukan bermakna SPR menentukan kematian... tetapi isyarat dari "Langit" bahawa SPR adalah umpama "seekor lembu yang dicucuk hidungnya" oleh tuannya yang bernama Sang UMNO. Kematian adalah isyarat dari "Langit" bahawa keputusan SPR itu adalah batil.


Ini juga mungkin amaran dari "Langit"kepada pimpinan SPR terutama Pengerusi dan Setiausahanya, jika dulu hanya kematian dari pihak ADUN dan MP sahaja berlaku. Mungkin selepas ini giliran pihak SPR pula dikunjungi Malaikat Maut !


Jujurlah wahai Penguasa SPR !


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...