ARTIKEL BOMBASTIK

Friday, April 26, 2013

Mengapa Mahathir sokong calon PERKASA?1) Apabila Pengganas Solo menceroboh Sabah dan membunuh polis dan tentera, Mahathir tergesa-gesa menuju ke Lahad Datu. 

2) Apabila pengundi Cina menyokong penuh Pakatan Rakyat, Mahathir bersama PERKASA , berkempen untuknya dan menjadi Penasihat NGO Rasis itu.

Mengapa begitu sikap Mahathir?

Mahathir bertindak cepat untuk dua perkara diatas bagi menutupi kesilapan dan kejahatan beliau semasa jadi PM .

Semasa Mahathir jadi PM, beliaulah yang memberi IC kepada ribuan pendatang Solo untuk mengundi UMNO.
Apabila pendatang Solo berpaling tadah bahkan membunuh polis dan tentera kita, cepat-cepat Mahthir dengan " muka poyo dan selamba" mengunjungi Lahad Datu konon tunjuk simpati. Tentunya Mahathir berharap rakyat dan anggota keselamatan lupa kisah kejahatannya dengan projek IC.

Sama juga dengan pengundi Cina. Semasa zaman Mahathir jadi PM, beberapa kali sempadan pilihanraya diubah.

Kawasan ramai Cina terutama Selangor,Perak,Johor dipecahkan agar banyak Parlimen dan DUN diwujudkan.Mahathir menyangka pengundi Cina selamanya sokong UMNO dan BN.

Manakala kawasan ramai Melayu, tidak dipecahkan kawasan Parliman dan DUN seperti di Kedah,Terengganu dan Kelantan. Bagi Mahathir,kawasan ramai Melayu adalah penyokong PAS dan ancaman kepada UMNO.

Allah Maha Berkuasa.

Apabila Mahathir melihat ramai pengundi Cina mula menyokong PAS dan PR, Mahathirpun cepat-cepat menonjolkan dirinya seorang rasis supaya orang Melayu lupa kisah jahatnya memperbanyakkan kawasan Parlimen dan DUN bagi bukan Melayu.
bagi orang Cina.

Orang Cina kini sedar,Mahathir adalah seorang rasis bukan negarawan. Teman setianya yang bangsa Cina hanyalah Vincent Tan. Kroninya yang menduduki tempat ke 9 terkaya di Malaysia.Cina lain tetap hidup merempat macam Melayu lain. Yang kaya hanyalah kroni.

Mahathir memang hebat berlakon!


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...