ARTIKEL BOMBASTIK

Monday, June 17, 2013

Aziz merepek sama seperti Mahathir.


Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) Tan Sri Abdul Aziz Yusuf mengakui beliau kecewa dan sedih berhubung penggunaan dakwat kekal yang boleh dibersihkan dengan mudah dalam pilihan raya umum ke-13. 

"Kalau orang tanya saya sekarang ini, apakah perkara yang paling menyedihkan dalam hidup saya, saya akan jawab dakwat kekal," kata Bos SPR dalam tembual eksklusif dengan Sinar Harian yang disiarkan hari ini

Isu dakwat kekal sudah cukup untuk Aziz dan Wan Ahmad memahami betapa tidak tanggungjawabnya SPR mengendalikan perjalanan PRU 13.

Tetapi oleh kerana bebal dan pekak badaknya mereka berdua,masih "pekak badak" mendengar kecaman rakyat.

Malah masih sempat Bos SPR bermain kata-kata seperti dibawah ;

"Tetapi pada hari yang ditunggu-tunggu kuasa Allah lebih hebat apabila dakwat boleh hilang selepas beberapa kali dicuci, di mana silapnya? 

Alasan Aziz semakin bodoh dan lucu.

Bermula menafikan, kemudian membabitkan Yang Dipertuan Agong dan terkini Aziz berkata "Kuasa Allah " lebih hebat.

Apabila semakin hodoh wajah SPR,maka terpaksa gunakan nama Allah.

Hebat juga Aziz ucapkan "bait-bait" indah ini.

Akhirnya setelah "kantoi" dengan penafian Kementerian Kesihatan terhadap dakwaan SPR, Aziz berdalih topik lain dengan kononnya jumpa pakar dari Kanada.

 Abdul Aziz juga berkata beliau menemui seorang pengeluar dakwat kekal dari Kanada dan beliau diberitahu bahawa dakwat yang digunakan di Afrika hanya boleh tanggal sekiranya kulit ditanggalkan atau kuku berganti baru hilang warnanya.

Mengapa Aziz ambil contoh dari Afrika?

Aziz, sila sebut negara Afrika itu? Tiada pernah hayat kita mendengar penggunaan dakwat seperti tatu semasa pengundian di Afrika.

Mengapa tidak ambil contoh dakwat dari India.Bukankah India sebuah negara pengamal demokrasi terbesar di dunia dan telah gunakan dakwat kekal puluhan tahun.

Aziz dan Wan Ahmad, anda berdua boleh menipu rakyat dalam satu masa tetapi anda berdua tidak boleh menipu rakyat dalam semua masa !

1 comment:

Anonymous said...

Kalau tak silap, org yg mula2 buat repot polis TG DR. HARUN DIN. Tak kan kan mereka nak nafikan kewibawaan TG DHD?. dan tergamak bagi alasan mcm2 dan melibatkan kementerian kesihatan. La ni ambik kaĆ²oooooo.

Ini Allah nak tunjuk mmg SPR MALAYSIA PENIPU BESAR DALAM ABAD INI.

Buat pilihanraya semula.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...