ARTIKEL BOMBASTIK

Sunday, February 16, 2014

Dua Orang tua yang SATU KEPALA !





Dalam suasana Kerajaan "memburu" pengikut Syiah,tiba-tiba Yayasan Kepimpinan Perdana menganjurkan "Seminar Pemikiran Kassim Ahmad: Suatu Penilaian" dengan Dr Mahathir sendiri merasmikannya.

Di sini menjelaskan lagi kesepaduan dan kemuafakatan berfikir dua tokoh iaitu Dr Mahathir dan Dr Kasim Ahmad. Menariknya mereka berdua berusia 80an.Umur diambang sore.

Apabila Mahathir izinkan penganjurannya di Yayasannya malah merasmikannya memaknakan Mahathir setuju dengan pemikiran Kasim Ahmad.

Pemikiran Kasim Ahmad sama seperti pemikiran Dr Rashad Khalifah dengan KOD 19nya.

Kasim Ahmad seorang sosialis kemudian menjadi UMNO semasa era Mahathir tahun 80an. Pada masa itu Kasim memperkenalkan ideologinya sesatnya Anti Hadis dengan buku ,Hadis : Satu Penilaian semula."

Persoalan,bagaimana Dr Mahathir menghamparkan permaidani merah buat Kasim Ahmad di Yayasannya untuk Kasim sebarkan ajaran sesatnya bahkan Mahathir yang merasmikannya?

Walaupun seminar itu diadakan berdekatan dengan JAKIM,kita percaya dan yakin Menteri Agama Jamil Khir Baharom "amat takut" untuk bertindak sepertimana beliau dengan aksi "terus terjun tanpa turun tangga" untuk bertindak keatas ajaran sesat yang lain.

Ini kerana Dr Mahathir ada di belakang ajaran sesat Kasim Ahmad. Jamil Khir tentu takut dengan "sergahan" Mahathir !


1 comment:

Boynton Beach Porch Enclosures said...

Thoughtful blog, thanks for posting.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...