ARTIKEL BOMBASTIK

Wednesday, January 23, 2013

FIKIRKAN : Ada sesuatu yang tidak kena Najib di Gaza.


Cuba anda perhatikan wajah dan gaya berpakaian PMNajib semasa lawatan ke Gaza.

Berbanding dengan lawatan PMNajib ke London, New York, Davos tentunya kita dapati ada perbezaan yang ketara.

Lihat cara berpakaian dan penampilan PMNajib semasa bertemu Ratu Elizabeth atau Obama.

Wajah Najib juga  tidak begitu ceria. Barangkali dia terlalu fikirkan PRU 13 dan ancaman team Muhyiddin. Bertambah dengan rungutan Presiden Mahmud Abbas yang marah kerana tidak melawat Tebing Barat.

Jika di lihat pakaian PM Ismail Haniyeh, tidak menjadi hal. Ini kerana itulah pakaian beliau(tanpa tali leher) semasa acara rasmi, lawatan luar negara dan upacara rasmi.

Berbanding PMNajib. Mengapakah Najib tidak berpakaian seperti semasa berjumpa Obama atau program rasmi? Biasanya Najib akan memakai tali leher dan kot yang kemas.

Adakah bagi Najib ini sekadar program santai-santai sedang pihak Palestin menyediakan satu perbarisan hormat untuknya ?

Adakah pihak Wisma Putra menganggap ini satu lawatan seperti NGO kerana takutkan kemurkaan Amerika yang menganggp HAMAS sebagai pengganas?

Untuk politik dalaman pula, Najib gunakan lawatan ini untuk menunjukkan betapa UMNO amat prihatin dengan nasib Palestin berbanding PAS. Pada hal, tangan kanan Najib bersalam dengan Palestin manakala tangan kirinya menjual sawit kepada Zionis !

Atau adakah lawatan PMNajib ini untuk selesaikan satu "skandal  " besar yang melibatkan orang besar Putera UMNO yang dikatakan cuba pikul guni lebihan derma Palestin ?

2 comments:

Anonymous said...

NONSENCE...jikalah kamu nih PM adakah kamu menterperincikan persoalan yang tidak pernah ada dalam konteks perhubungan Politik dengan Negara?..CHICKEN, Go Back to Primary mind set..I TOTALLY SUPPORT EVERY PM EVER AND AFTER BECAUSE THEY HAVE BEEN SELECTED..NOR DATO ANNUAR BECAUSE NOT SELECTED BY ALLAH( TAKDIR ALLAH MENENTUKAN SEGALANYA ) Buatlah kalau tiada Keredhaan.." QUN FAYA'QUN "

Anonymous said...

anony! Firaun pun Allah takdirkan jadi pemimpin. Ada Allah redha dengan dia?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...