ARTIKEL BOMBASTIK

Thursday, June 3, 2010

Khairy jadi Menteri apabila Izrael memanggil Dr Mahathir!Menjadi tradisi dan kebiasaan bagi anak-anak raja menjalani latihan ketenteraan dan hidup cara tentera sebelum menjadi Raja. Ada yang dihantar ke India seperti kerabat diRaja Johor. Ada yang dihantar ke England seperti kebanyakkan kerabat raja di Malaysia.


Bagi Khairy menjalani latihan tentera Wataniah adalah tiket menuju jawatan kabinet sepertimana anak Raja yang menjalaninya untuk jadi Raj kelak.


Barangkali inilah yang terfikir oleh "budak Tingkat 4" keluaran Oxford, Khairy Jamaludin menantu Pak Lah.


Mungkin semasa Khairy menjalani latihan sebagai Tentera Wataniah, beliau "berangan-angan " menjadi menteri kabinet Najib. Mesti Najib bangga dengan apa yang dilakukannya.


Malangnya ianya tidak menjadi kenyataan! Khairy malu besar dan dipermainkan oleh PM Najib.


Ramai menteri dan timbalan menteri kalah dalam PRU dilantik jadi kabinet Najib. Tapi Khairy yang menjadi MP Rembau dan Ketua Pemuda UMNO terus disisih dan dipinggir oleh Najib.


Apalah nasib malang yang menimpa menantu Pak Lah ini.


Nasib malang Khairy bermula apabila Dr Mahathir menggelar Khairy sebagai Budak Tingkat 4 semasa Pak Lah jadi PM. Kemarahan Dr Mahathir semakin memuncak apabila anaknya Mukhriz tewas ditangan Khairy semasa perebutan Ketua Pemuda.


Hingga kini, nama Khaity adalah nama yang "busuk" disisi Mahathir.


Khairy kena tahu mentor PM Najib adalah Mahathir. Segala tindakan Najib perlu "perkenan" Mahathir! Termasuk pemilihan anggota kabinet.


Barangkali impian Khairy untuk jadi Menteri terkabul apabila Malaikat Izrael "menyapa" Mahathir!


Sabarlah Khairy dengan sabar yang sebenar!
1 comment:

pis said...

tok pepijat ni =yahudi=penghasut

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...