ARTIKEL BOMBASTIK

Friday, March 12, 2010

"Perang" Ramli - Musa bakal meletus lagi?


Datuk Ramli Yusuff akhirnya mencapai "kemenangan' setelah berjuang hampir 2 tahun setengah. Beliau di bebaskan oleh Mahkamah Syesyen Kuala Lumpur dari tuduhan kegagalan isytihar asetnya.Kes Datuk Ramli ini dilihat sebagai siri "peperangan" melawan IGP Musa dalam kepimpinan PDRM. Lebih-lebih lagi apabila Datuk Ramli adalah orang ketiga dalam hieraki kepmpinan PDRM yang boleh menggugt IGP Musa.Apabila Datuk Ramli mula "mengusik" orang Musa yang terlibat dengan aktiviti kongsi gelap iaitu Goh Cheng Poh @ Tengku" , maka bermulalah "api peperangan" antara orang nombor satu dengan orang nombor tiga PDRM.Dengan bebasnya Datuk Ramli, nampaknya tidur IGP Musa dan AG Gani kembali "tidak lena". AG Gani dilihat berkerjasama dengan IGP Musa apabila Jabatan Peguam Negara tidak mengeluarkan adffidavit yang menyebabkan Datuk Ramli terpaksa menggunakan khidmat peguam luar, Rosli Dahlan.
Kalau kita menngamati kes ini, ianya sama seperti kes Anwar. Anwar disabitkan kes liwat oleh PM Najib. Manakala Datuk Yusuff dengan kes rasuah. Matlamatnya untuk halang kekuasaan digugat.
Najib dan Musa serta Gani bergading bahu bersatu untuk halang Anwar menduduki Putrajaya. Ini kerana jika Anwar berjaya menduduki Putrajaya bermakna 1001 skandal mereka bertiga akan "dilondeh" kepada rakyat.


1 comment:

abu muaz said...

Salam tuan. Sila tuan semak kenyataan tuan bahawa Dato Ramly pernah bertugas sebagai Ketua Polis Terengganu zaman pemerintahan PAS.Saya rasa tuan silap.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...