ARTIKEL BOMBASTIK

Saturday, June 25, 2016

MAHATHIR...dulu menghina dan kini dihina
1. Saya ucap terima kasih kepada Khairul Azwan Harun, Naib Ketua Pemuda, yang mengsyor supaya Kerajaan menghentikan segala bantuan kewangan dan harta kepada Yayasan Kepimpinan Perdana, termasuk penggajian kakitangan.

2. Memanglah menjadi hak Kerajaan mengguna kuasa yang diberi oleh rakyat dengan apa cara sekalipun. Ini saya terima. Rampaslah.

ULASAN :  Dulu Tun rampas royalti Terengganu atas syor UMNO Terengganu.Tun kerah PDRM serang Memali atas syor UMNO Baling.
3. Yang saya sedih ialah cadangan ini datang dari pemuda yang akan mewarisi negara dan kepimpinannya di masa hadapan. Sebelum pun mendapat kuasa, kebengisan dan corruption of power sudah ditunjuk.
ULASAN : Tun kena ingat,semasa Tun berkuasa 22 tahun segala aksi kezaliman Tun disaksikan oleh Pemuda UMNO yang diterajui PMNajib.
Apa yang sedihnya Tun? Tun yang mengkader dan tarbiah mereka.Kini tiba masanya mereka amalkan ilmu yang diturunkan oleh Tun.

4. Tujuannya sama dengan rasuah. Pemberian (suapan) rasuah bertujuan mendapat sokongan, atau mengurang kritikan terhadap pemberi. Perampasan hak mempunyai tujuan yang sama. Tidak ada perbezaan antara pemberian dan perampasan – kedua-duanya adalah rasuah.

ULASAN : Tun mudah lupa macam Melayu mudah lupa.Siapa Tun untuk bercakap bab rasuah?
Tanyalah Lingam.Tanyalah Eric Chia.Tanyalah Rafidah Aziz.Tanyalah Liong Sik dan penyelamatan syarikat kapal anaknya.Dan tanyalah Anwar Ibrahim mengapa beliau dihumban dalam penjara? 

5. Negara sekarang tahu apabila Khairul Azwan dengan konco-konconya mendapat kuasa (melalui rasuah) negara akan melihat suapan dan rampasan oleh Kerajaan sebagai cara mengekalkan kuasa.

6. Ini jelas kerana hari ini pemuda dan pewaris menyokong segala perbuatan Najib yang dunia pandang jijik, yang menjatuhkan maruah negara bangsa.

7. Tidaklah salah jika diramal bahawa ini juga akan dilakukan oleh mereka yang menyusul.

ULASAN : 
Tun kena sedar tindakan Khairul Azwan dan rakannya itu lahir hasil didikan tarbiah PMNajib dan PMNajib pula adalah hasil pemakanan dedak Tun.Tun ajar Najib kencing berdiri dan Najib ajar Khairul kencing berdiri.Apa yang peliknya Tun.

8. Saya tidak akan merasa kehilangan apabila rampasan dibuat.

ULASAN :
 Memanglah Tun tidak rasai walaupun sebesar zarah.Kerana hasil bahagi faraid Tun selama 22 tahun untuk kroni sudah memadai untuk 7 keturunan Tun,7 keturunan Ananda,7 keturunan Eric Chia ,7 keturunan Rafidah,7 keturunan Vicent Tan dan 7 keturunan Ling Siok Sik.

9. Saya biasa dan faham dengan kehidupan tanpa keistimewaan . Hanya saya sedih memikir masa depan negara tercinta ini.

ULASAN :
Tun,biarlah kita berterus terang.Sebenarnya tarikh Anwar (1998)diaibkan,itulah detik permulaan kemusnahan negara kita.

10. Apakah akan jadi kepadanya setelah budaya rasuah dipandang tinggi dan dipertahan oleh yang akan berkuasa dan memerintah.

ULASAN :
Alangkah bagusnya jika Tun bercakap begini semasa Tun jadi PM dulu.Sekarang apa yang Tun bercakap tentang rasuah,rakyat sekadar senyum sahaja.Biasalah standard percakapan bagi bekas pemimpin bila tiada kuasa.Bekas Presiden US Clinton,Jimmy Carter pun bercakap begini.

PESANAN AKHIR:
Tun,pergilah ke Mydin.Beli sejadah dan tasbih.Zikir dan doa.Ataupun Tun pergi ke Memali.Cari waris syuhada yang masih hidup.Minta maaf dan hulur bantuan. 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...