ARTIKEL BOMBASTIK

Sunday, November 23, 2014

KAYU BALAK DILIPAT MASUK POKET!Tahun lepas,kejadian banjir lumpur berlaku di Cameron Highland.Ada kematian.Timbul isu pembalakan haram dan pencerobohan tanah secara haram.

Macam-macam bunyi.Tuduh menuduh.Selepas itu senyap sesenyap sepi malam.

Tahun ini 2014,berlaku lagi.Benda yang sama.Bertambah kematian.Dalam masa 12 bulan dari tarikh November 2013 hingga tragedi kali kedua,apa tindakan Kerajaan Negeri?

Kali ini tambah satu lagi isu.Pendatang asing.Salahkan pendatang asing menceroboh tanah.Dakwa ada 35,000 pendatang di Cameron.

Ada murka dan mengiyakan dakwaan itu.Fakta,sekarang ini ada 6 juta orang asing di Malaysia.Hanya 3 juta yang sah.Bakinya adalah yang masuk secara rasuah!

Jadinya tiada yang pelik dengan dakwaan 35,000 di Cameron.

PMNajib buat "kejutan beruk".Setelah berunding dengan Istana,beliau arahkan serbuan oleh tentera dan polis pada waktu malam.Kita tunggu laporan lanjut tentang rancangan ini.

Gambaran 12 bulan (Nov 2015)akan datang.......
Banjir lumpur lagi di Cameron.Masih ramai lagi pendatang di Cameron.PMNajib arahkan serbuan pada waktu siang pula...........Nov 2016...serbuan waktu subuh pula.....

Agaknya bagaimana kayu balak dipikul keluar dari Dataran Cameron?Adakah sindiket gunakan jin-jin? Adakah sindiket gunakan ilmu magis David Copperfield?

Nampaknya pihak berkuasa kena hantar anggotanya berkursus dengan Bomoh MH370 untuk melawan ilmu sindiket ini!

Yalah...kayu balak "disihir" jadi batang mancis!

2 comments:

Anonymous said...

tanah gondol, kayu balak hilang ... pendatang ka Tauke pendatang ka punya angkara .... x mau tangkap tauke nanti pecah habis semua rahsia sebenar jadi cari la kambing hitam buat isu ... x nampak ka tipu muslihat tu. Tektik REFRAME katakan.

Anonymous said...

pendatangka yang gondol atau TAUKE ka yang gondol .... kalau tangkap TAUKE pecahlah semua rahsia ... jadi guna tektik REFRAME ... salahkan orang lain kerana nak tutup penglibatan orang lain yang lebih besar. ... nak tipu pun x pandai.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...