ARTIKEL BOMBASTIK

Wednesday, July 4, 2012

Apabila polis dan askar masuk PAS...apa bakal terjadi? Jawab!

 

Cuba perhatikan susur-susur perkembangan  tentang polis kita dan askar. Setelah BERSIH 3.0, banyak kecaman terhadap polis oleh rakyat mengenai keganasan mereka.Tetapi jika melihat perkembangan terkini, seolah ada "cahaya " di hujung sana !
Pertamanya, orang nombor tiga dalam PDRM dahulu masuk PAS iaitu Dato Fauzi Shaari. Kemudian dua orang "polis lakonan" dalam Gerak Khas iaitu Zulkifli Ismail dan Abby Abadi mula berjinak dengan PAS (nota: Zulkifli telah masuk PAS).


Terkini, TG Presiden minta ahli PAS tidak menjadikan polis sebagai musuh. Satu uslub dakwah meramaikan kawan mengurangkan musuh.
Terakhirnya, Hero askar Melayu " Lt Adnan " Hairie Othman masuk PAS.


Kesannya, Gerak Khas bakal "dipadam" dari RTM jika ada lakonan Zul dan Abby. Jika anggota polis mahu jadi polis mithali, contohilah lakonan "polis baik" Abby dan Zul.


Dan yang harunya, Bulan Kemerdekaan kita bulan depan, bakal diharamkan tayangan filem "Lt Adnan" dalam TV kita. Cuba tanya Pembakar Jambatan Rais Yatim, benarkah begitu?


Jika lagu "Oh Azizah" serta filemnya  Penarik Beca P Ramlee pun diharamkan dalam Radio RTM, apa lagi dengan filem Lt Adnan.

Tonton Gerak Khas....terbayang  Abby dan Zul dengan PASnya.
Tonton Lt Adnan.....terbayang Hairie dengan PASnya.

Hebat juga pengaruh PAS ! Ada di mana-mana.

1 comment:

Wanita Bertudung Hitam said...

punya lawak la..habeh semua nak kena banned,takut sangat..oh malaysiaku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...