ARTIKEL BOMBASTIK

Wednesday, May 29, 2013

Mulut Mahathir ada masalah?

.
Jarang benar pengampu UMNO dan pengikut setia Mahathir ,Zainuddin Maidin (ZAM)mengkritik PM sejak dihantar ke London kerana kritik Dr Mahathir atas isu penggunaan bahasa oleh Mahathir.

Hari ini, sekonyong-konyong ZAM mengkritik PM(kerusi)Najib kerana kebodohan cara berkempen.

Antara celaan ZAM terhadap kempen Najib seperti, slogan " I love PM' , meniru gaya Anwar dan Najib makan di warung orang ramai.

ZAM kata kempen Najib seperti berlakon,berpura-pura dan menjijikkan. Jika Daim labelkan Anwar sebagai clown (lebih tepat dipanggil Raja Lawak), ZAM pula labelkan Najib sebagai imitator(peniru).

Bahkan ZAM menggelarkan penasihat Najib(APCO dan War Room) sebagai seperti"pontianak langsuair" kerana  berkepala di awan tanpa kaki mencecah daratan.

Buat sekiannya Najib ditipu buat kali kedua oleh orang dikelilingnya.Pertama,oleh pengikutnya di Parlimen Pekan tahun 1999.

" Semua ok dan beres bos....". 

ZAM juga mengatakan gaya kempen Najib sekadar pemimpin pelajar bukan gaya pemimpin negara.

Adakah Nasjib bersikap demikian kerana "asuhan  dan didikan" Rosmah di rumah?

Seperti dijangkakan ZAM masih berfikiran rasis seperti tuannya Mahathir. Masih beranggapan Cina itu bayangan komunis dengan menggelarkan Cina yang pro PR sebagai " communist surrogate".

Persoalannya, adakah butir-butir kata dari mulut ZAM adalah dari tuannya Mahathir ?

Barangkali Mahathir malu untuk mengkritik Najib secara terang-terangan seperti Pak Lah dahulu kerana anaknya Mukhriz sudah dihadiahkan sebagai MB Kedah

Jadi Mahathir gunakan mulut ZAM untuk menembak Najib.

1 comment:

Anonymous said...

buka otak luas luas, anda mula sokong DAP sejak bila?? Sejak Anwar mngikat tali persaudaraan dgn DAP bukan?? tidak sebelum ini bukan? Itu saja jalan yg Anwar ada untk mendapatkan undi Cina. Anwar tahu cara memanipulasi perasaan dan emosi orasng2 cina kerana dia tahu orang cina memang rasis. lihat saja PRU13, undi cina solid kpd DAP kerana mereka amat berharap dgn bantuan melayu2 bodoh dalam PR, orang cina akan dapat berkuasa dan menjadikan pemimpin2 melayu bodoh sebagai boneka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...