ARTIKEL BOMBASTIK

Monday, May 20, 2013

LAWAK 2013: AirAsia bakal bangkrap?Kisah sedih yang berlaku ke atas penumpang AirAsia di Veitnam mengundang kesedihan dan simpati ramai.

Di akhbar perdana,ianya disensasikan sebegitu rupa.

Akhirnya, MAS menyelamatkan keadaan walaupun AirAsia telah buat persiapan menerbangkan penumpang berkenaan secara percuma.

Kes ini sekadar kesilapan teknikal dan silap faham.

Tetapi mengapa diperbesarkan oleh media seperti media barua UMNO ?

Jawabnya, ingatkan anda tentang kenyataan ketua pegawai eksekutif AirAsia X Azran Osman-Rani pasca PRU 13 ?

Azran dalam tulisannya di Facebook menulis: "I am Malaysian. I am anti-racism. I am disgusted by Utusan's editorial stance. (Saya rakyat Malaysia. Saya antiperkauman. Saya meluat dengan pendirian pengarang Utusan),"

 Azran juga mengumumkan untuk menarikh balik iklan AirAsia, di Utusan Malaysia dan menyebut: "Utusan sudah lama tidak relevan. Jumlah pembaca merosot kerana minda pengarang sempit. Utusan tidak mewakili Melayu Malaysia."

Inilah puncanya peristiwa ibu dan bayinya disensasikan agar orang ramai memboikot AirAsia seperti saranan juak-juak UMNO. 

Okey, sudah faham ?

Kelakarnya bila UMNO marah Cina dan AirAsia.....kebodohan yang nyata.

2 comments:

hahaha said...

saya dah lama tahu taktik dan teknik semacam ini, orang lainpun lagi faham

Anonymous said...

KRONI SYARIKAT UTUSAN INI SANGKA ORANG RAMAI BODOH .. TAU MAIN SENTIMEN PERKAUMAN SAHAJA , BERITA LOGIK , SEMUA TAK TAU ....
GUARANTEE SATU HARI SYARIKAT PERKAUMAN INI PASTI BANGKRAP KERANA HANYA MAMPU JUAL PERNIAGA NASI LEMAK UNTUK PEMBUNGKUSAN SAHAJA .... INI SAYA BERANI SUMPAH.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...