ARTIKEL BOMBASTIK

Monday, July 8, 2013

MESIR : Masuk fasa penentuan.Kesabaran Ikhwanul Muslimin sudah sampai kemuncaknya.Pembunuhan oleh Tentera ke atas 53 jemaah yang sedang solat Subuh bakal mencetuskan krisis yang amat berat menimpa Mesir.

Sesungguhnya Amerika sedang merancang krisis ini agar berlaku pertentangan antara rakyat dengan Tentera.Dan antara pro Mursi dengan anti Mursi.

Amerika seperti biasa mendanai penyokong anti Mursi dengan kewangan maupun senjata melalui talian Tentera Mesir.

Angkatan Tentera Mesir adalah penerima kedua terbesar bantuan dolar Amerika selepas Zionis Israel.

Perancangan Amerika memasuki fasa kedua selepas fasa pertama berjaya. Fasa pertama ialah mewujudkan suasana perhimpunan anti Mursi. Antaranya kutipan tandatangan 22 juta rakyat Mesir.

Fasa kedua pula,menggulingkan Kerajaan Mursi melalui kudeta tentera. Dan mewujudkan suasana huru hara dengan bantuan tentera dan penyokong anti Mursi.

Fasa ketiga dan terakhir ialah melantik Presiden dan kabinet boneka Amerika dan gunakan kekerasan peluru hidup untuk menghadapi bantahan rakyat Mesir.

Persoalannya, sampai bila tentera sanggup membunuh rakyat sendiri demi menurut arahan Amerika?

Adakah peluru mereka mencukupi untuk membunuh 7 juta rakyat sendiri ?

Besar sangatkah penjara Mesir untuk mengurung 7 juta rakyatnya?

Penyokong Ikhwanul Muslimin sudah kalih dengan tragedi menimpa pimpinan mereka.Bermula dengan pembunuhan Hasan Al Banna,penggantungan ke atas Syed Qutub, ribuan masuk penjara sudah menjadi rutin perjuangan mereka.

Mati lebih mulia daripada berpresidenkan cucu cicit Firaun dan barua Amerika!!

Saksikan peristiwa hitam Subuh di Mesir
No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...